• Társasházi Közös Képviselő Közös Képviseletet és Társasházkezelést vállal Budapesten - Békés Otthon Közös KépviseletTársasházi Közös Képviselő Közös Képviseletet és Társasházkezelést vállal Budapesten - Békés Otthon Közös KépviseletTársasházi Közös Képviselő Közös Képviseletet és Társasházkezelést vállal Budapesten - Békés Otthon Közös Képviselet

Társasházkezelő – Közös Képviselő – Társasházak Tanácsadója

Tanácsok és Megoldások Társasházban élőknek a Békés Otthon Közös Képviselet tanácsadójától.

Közös Képviselő vagy  Társasházkezelő?

Társasházkezelő, Közös Képviselő - Békés Otthon Közös KépviseletA Társasháza tulajdonosainak nagy része abban a tudatban választ Közös Képviselőt, hogy az illető majd Társasházkezelő is lesz egyúttal. Fontos tudni, hogy a Közös Képviselő és a Társasházkezelő két különböző jogkört lát el, és két különböző tevékenységet végez.

A Közös Képviselő képviseleti jogkört lát el, vagyis képviseli a társasház tulajdonosait harmadik féllel szemben, könyveli a társasház számláit, beszedi a közös költséget, kiírja és megtartja a közgyűlést amihez elkészíti a meghívót, tehát nem végez üzemeltetéssel kapcsolatos feladatokat, nem ellenőrzi a tervezett felújításokat, nem foglalkozik a társasház közös területeinek bérbeadásával.

Társasházkezelő,Közös Képviselő - Békés Otthon Közös KépviseletA Társasházkezelő az ingatlant magát kezeli. Vagyis a közös helységek bérbeadásával foglalkozik, szervezi az üzemeltetési és karbantartási feladatokat, irányítja és ellenőrzi a tervezett felújításokat. Ezeknek a feladatoknak az ellátásához készít egy rövid és közép távú kezelési tervet. Vagyis a Társasházkezelő nem képviseli a házat, nem könyvel, nem hív össze közgyűlést. A Társasházkezelő lehet maga a Közös Képviselő, vagyis elláthatja a Társasház kezelési feladatait, de nem kötelezhető ezen feladatok ellátására. Főleg arra nem, hogy ezeket a feladatokat díjazás nélkül vagyis ugyanazért a díjért Közös Képviselő és a Társasházkezelő feladatait is ellássa. Ezt a Társasházi Törvény megfelelő paragrafusa is szabályozza.

Tanácsadási szolgáltatásunkat bárki igénybe veheti akinek gondja van Társasházi Közös Képviselőjével vagy problémája kapcsolódik a Társasházkezelő feladatköréhez. Kérjék tanácsainkat ha magas a közös költségük, ha Közös Képviselőjük nem válaszol az Ön által küldött levelekre, vagy ha bármilyen olyan problémája van amire nem tudja a választ, de szeretné azt megoldani. Olyanoknak is ajánljuk tanácsadási szolgáltatásunkat akik TULAJDONOSKÉNT VÁLLALJÁK saját TÁRSASHÁZUKBAN A KÖZÖS KÉPVISELETI FELADATOK ELLÁTÁSÁT. Tanácsadásunk minden kötelezettség nélküli, alkalmi vagy állandó jelleggel igénybe vehető, a megfelelő díjazás fejében. Minden előforduló problémára igyekszünk megoldást találni, ami egy Társasházban megtörténhet és összefügg a Közös Képviselő vagy a Társasházkezelő tevékenységével. A feltett kérdésekre 48 órán belül válaszolunk, amennyiben e-mailen elküldi részünkre.

Miért válasszon bennünket?

Ismerjük a Társasházak problémáit…Társasházkezelő,Közös Képviselő - Békés Otthon Közös Képviselet

…ezért azokat rövid időn belül hatékonyan megoldjuk.

…ezért tapasztalatainkat felhasználva meg is előzzük azok kialakulását.

…ezért előre kidolgozott stratégiánknak köszönhetően a választ megelőzve ismerjük a következő lépést is.

…ezért pillanatok alatt kidolgozzuk a megoldáshoz szükséges lépéseket.

…ezért tapasztalatainknak és agilitásunknak köszönhetően 3-4 lépéssel a másik fél előtt járunk.

 

A Közös Képviselő és a Társasházkezelő feladatkörét a Társasházi Törvény szabályozza. A régi 2003. évi CXXXIII. törvény társasházakról legújabb változatát itt olvashatja.

Önök kérdezték…
  • Elégedetlen vagyok a Közös Képviselővel, le akarom váltatni, mit tegyek?

Egy tulajdonos sajnos nem tehet semmit, azonban amennyiben meg tudja győzni tulajdonostársait, és azok tulajdoni hányada a Társasház több mint 10%-a, akkor írásban kérhetik a Rendkívüli Közgyűlés összehívását a Társasházi Törvénynek megfelelően.

  • Közgyűlésen leváltottuk a Közös Képviselőt, de nem választottunk még újat. Ki képviseli addig a Társasházat, amíg új Közös Képviselőt  nem választunk?

A Társasházi Törvény alapján ebben az esetben a leváltott Közös Képviselő 90 napig ügyvivőként látja el feladatait, ezt azonban  a leváltásával egy időben közgyűlési határozatban rögzíteni kell.

  • Bíróság érvénytelenítette azt a Közgyűlést, amiben megválasztottuk a Közös Képviselőt, és több mint 90 nap telt el a Bírósági ítélet és az érvénytelenített közgyűlés között. Ebben az esetben ki a Társasház Közös Képviselője?

Amennyiben a Tárgyaláson a Felek lemondtak a fellebbezési jogukról, abban az esetben a Bírósági ítélet azonnal jogerőre emelkedik. Ha nem mondtak le a fellebbezés jogáról akkor az ítélet kézhezvételétől számított – általában 15 nap – fellebbezési határidő lejárta után emelkedik jogerőre az ítélet – erről a Bíróság írásban értesítést küld -. Az ítélet csak a jogerőre emelkedést követően hajtható végre. Ha magát a Teljes Közgyűlést érvényteleníti a Bíróság, abban az esetben úgy kell tekinteni a Közös Képviselő választást mintha az meg sem történt volna. Ezek alapján az érvénytelenített Közgyűlés előtti Közös Képviselő képviseli a társasházat, az ítélet hatálybalépését követő 90 napig, amennyiben ez letelt akkor nincs a társasháznak közös képviselője, így újat kell választani.

  • A Közös Képviselőt leváltottuk a Közgyűlésen aki ezt el is fogadta, de nem volt olyan napirendi pont, hogy Közös Képviselő leváltása. Ebben az esetben leváltottuk a Közös Képviselőt vagy nem?

A Társasházi Törvény kimondja, hogy a közgyűlésen érvényes határozatot hozni csak az előre meghatározott napirendi pontban lehet. Amennyiben nem volt olyan napirendi pont, hogy Közös Képviselő leváltása, abban az esetben a leváltás nem jogszerű annak ellenére sem, hogy a a Tulajdonosok megszavazták a leváltást a Közös Képviselő pedig elfogadta azt.

Tegye fel kérdését és elmondjuk mit tegyen. Kérdezzen Ön is! Hívjon most a 06-30-439-2124-es telefonszámon, vagy kérje segítségünket ide kattintva.

 

Társasházkezelő, Közös Képviselő - Békés Otthon Közös Képviselet

 

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2015

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Társasházi Közös Képviselő

      Társasházi Közös Képviselő Közös Képviseletet és Társasházkezelést vállal Budapesten - Békés Otthon Közös Képviselet
    A Békés Otthon Közös Képviselet fő szolgáltatásai: Társasházi Közös Képviselet, Társasház kezelés Budapest egész területén. Közös Képviselet és Társasházkezelés témában Tanácsadási szolgáltatásunk elérhető az ország egész területén. Szolgáltatásainkra garanciát vállalunk. Ha gondja van a Közös képviselőjével vagy magas a közös költsége hívjon a - 06-30-439-2124-es telefonszámon, vagy írjon az info@tarsashaza.hu e-mail címre, illetve kérjen segítséget ide kattintva.