• Társasházi Közös Képviselő Közös Képviseletet és Társasházkezelést vállal Budapesten - Békés Otthon Közös KépviseletTársasházi Közös Képviselő Közös Képviseletet és Társasházkezelést vállal Budapesten - Békés Otthon Közös KépviseletTársasházi Közös Képviselő Közös Képviseletet és Társasházkezelést vállal Budapesten - Békés Otthon Közös Képviselet

Társasházkezelés

Társasházkezelés - Békés Otthon Közös KépviseletKiss Krisztina Közös Képviselő, Társasházkezelés és Közös Képviselet ellátását vállalja Budapesten teljes körű garanciával. Számomra az a legfontosabb, hogy a Társasházak tulajdonosai biztonságban érezzék magukat  és nyugodtan tudjanak pihenni Otthonaikban. Hosszútávon gondolkodom, ezért választottam szolgáltatásaimnak a Békés Otthon márkanevet. Ez nemcsak engem mint Közös képviselőt és Társasházkezelőt jellemez, hanem azokat a munkatársaimat is akik a háttérben az irányításommal a Társasházak problémamentességén dolgoznak. Ez azt jelenti, hogy csapatom minden tagjának megvan a megfelelő szakmai képesítése és hozzáértése az adott feladat elvégzéséhez. Én mint Közös Képviselő, rendelkezem a törvényi előírásoknak megfelelő szakmai bizonyítvánnyal és hatósági engedéllyel is. Így ha engem választ a Közös Képviselet vagy Társasházkezelés ellátására, Ön nyugodtan pihenhet otthonában, mert csapatommal mindent el fogunk követni, hogy átláthatóságot és költséghatékony problémamentességet biztosítsunk Önöknek.

Mi a különbség a Közös Képviselet és a Társasházkezelés között?

 

Sokan nem tudják, de más feladatot takar a Közös képviselet és mást a Társasházkezelés.  A Közös Képviselet képviseli a társasház közösségét, vagyis képviseleti feladatokat lát el, a Társasházkezelés pedig  magát az ingatlan kezelését jelenti. Végezheti mindkét tevékenységet egy cég vagy egy Közös Képviselő, de azt mindenképpen  tudnia kell, hogy ez két különálló feladatkör.

Az alábbi példán keresztül bemutatom ez mit is jelent.

Van egy Közös Képviselő, aki intézi a Társasház ügyeit,könyvel,fizeti a közüzemi díjakat, képviseli a társasházat bíróság és hatóságok előtt, elkészíti a lakók elszámolásait, megtartja a közgyűlést, elhárítja az üzemeltetés során felmerülő hibákat stb. vagyis elvégzi a Közös Képviselő feladatait. A Társasház tulajdonosai úgy döntenek, hogy felújítják a Társasházat. Ebben az esetben a Közös Képviselő már nem képviseleti hanem ingatlankezelői feladatot lát el, vagyis intézi az engedélyeket, ellenőrzi a munkások által elvégez munkát, együttműködik  a műszaki ellenőrrel és közösen védik a Társasház tulajdonosainak érdekeit. Ezen feladatok ellátása meghaladja a Közös Képviselői napi feladatainak ellátását, ezért úgy is vehetjük,hogy a Közös Képviselő rendszeresen túlórázik a Társasház érdekében.  Ebben az esetben is ezt történik, vagyis a túlórában végzett munkát kéri a Közös Képviselő megfizetni Társasházkezelés jogcímen.

Mit csinál egy Társasházkezelő ?

 

Társasházkezelés - Békés Otthon Közös KépviseletA Társasházkezelő a Társasház fenntartásával, gazdálkodásával és a közös tulajdonú épületrészek hasznosításával kapcsolatos szakmai – ingatlankezelői, társasházkezelői – tevékenységet végez, a Társasházi Törvény és a Polgári Törvénykönyv rendelkezései alapján. Csak az végezhet Társasházkezelést akinek erre az adott Önkormányzat hatósági osztálya engedélyt adott, és az illető szerepel a lakóhely szerinti ingatlan nyilvántartásban. Budapesti társasházak tekintetében az ingatlannyilvántartást itt találja, ha az excel táblázatra kattint és azt letölti számítógépére akkor tudja ellenőrizni, hogy jelenlegi Társasházkezelője  végezhet-e ilyen tevékenységet. Amennyiben Ön nem Budapesten lakik, abban az esetben az ingatlan nyilvántartást a kormányhivatal honlapján a megfelelő megyére kattintva ellenőrizheti. Nagyon fontos tudnia, hogy Társasházkezelője hova van bejelentve. Ez egyéni vállalkozók esetében általában az illető lakcíme, cégek esetében pedig a cég székhelye.

A Társasházkezelő  feladatai a  Társasházi Törvényben meghatározottak szerint:

 • A  Társasház adottságainak ismeretében – gazdasági elemzés alapján – ajánlatot készít az épület fenntartására – rövid és közép távú kezelési terv formájában.
 • A tulajdonosokkal vagy azok képviselőjével vagyis a Közös Képviselővel kötött megbízási szerződés alapján szervezi az üzemeltetési és karbantartási feladatokat, irányítja és ellenőrzi a tervezett felújításokat.
 • A megbízási szerződés alapján javaslatokat dolgoz ki a Társasház gazdálkodására, a közös tulajdonú épületrészek hasznosítására.

A fentiekből kiderül, hogy minden esetben a Társasházkezelés és a Közös Képviselet ugyanabban a Társasházban elvégezendő feladat, de jogkörét tekintve különböző tevékenység. A Társasházkezelés ellátására a Közös Képviselő kérheti fel a Társasházkezelőt, vagy a lakóközösség a Közös Képviselőt. Amennyiben a társasháznak szüksége van Társasházkezelésre, abban az esetben a  Társasházkezelő felettese a Közös Képviselő, akit erre a közgyűlés közgyűlési határozattal hatalmaz fel. A Társasházkezelő nem jár el a Közösség nevében, nem tart közgyűlést, nem végez semmilyen képviseleti feladatot, csak az ingatlan kezelését végzi. A Társasházkezelés általában nem folyamatos tevékenység, a társasházak közös képviselői főképpen nagyobb felújításakor alkalmaznak Társasházkezelőt.Sok esetben a Társasházkezelést maga a Közös Képviselő végzi, azonban erre a feladatra nem kötelezhető. Ezt az érvényben lévő Társasházi Törvény megfelelő rendelkezései is alátámasztják.

Hogyan is végezzük a Társasházkezelés feladatkörét ?

 

Társasházkezelés - Békés Otthon Közös Képviselet

 • A Szerződéskötést követően 30 napon belül felmérjük a Társasház műszaki állapotát díjmentesen. / Igény esetén külön díjazás fejében egy külső műszaki szakértő bevonásával. /
 • A műszaki felmérést követően elkészítjük a Társasház Rövid és Közép Távú kezelési tervét.
 • Hasznosítási javaslatot teszünk a Társasház közös területeinek bérbeadására, illetve egyéb bevételt termelő lehetőségeire.
 • A tervezett felújításkor folyamatosan – hetente többször – ellenőrizzük és szükség esetén irányítjuk az alvállalkozók munkáját, ezt dokumentáljuk is.
 • A felújításkor havonta 1-szer – igény esetén kéthetente, vagy hetente – tájékoztatjuk a Tulajdonosokat az elvégzett munka minőségéről és üteméről.
 • Az alvállalkozó nem szerződés szerinti teljesítése esetén a Felettes Hatóság és – külön díjazás fejében – Jogász  bevonásával érvényesítjük a Társasház jogos követeléseit.
Drága vagy nem Drága?

Tegye fel a kérdést magának, hogy Ön saját Társasháza Közös Képviseletét vagy Társasházkezelői tevékenységét mennyiért vállalná el?

Ha azt mondja, hogy nincs az a pénz…

Ha azt mondja, hogy jól megkérné az árát…

…akkor önnek mennyit érne meg az, hogy olyan végezze ezt a munkát aki lelkiismeretesen és becsületesen  dolgozik?

…akkor Ön mennyit fizetne azért, hogy Társasházában nyugalma legyen és tudjon pihenni?

…akkor Ön mennyit fizetne azért, hogy a Közös Képviselő szakértelme megvédje Önt és Társasházát a bírságok kifizetésétől?

Gyanakodjon, amikor valaki nagyon olcsón vállalja a Közös Képviseleti feladatok ellátását, az mit nyújthat cserébe?

Gondoljon arra, hogy Ön is tisztességes bérért akar dolgozni, ezért legyen gyanús Önnek, ha valaki szinte semmi pénzt nem kér a munkájáért. Tegye fel a kérdést, hogy az  aki nagyon keveset kér ezen feladatok ellátásáért az majd lelkiismeretesen és szakszerűen elvégzi a Közös Képviseleti feladatok ellátását és vigyáz a tulajdonosok pénzére?

Sokszor az olcsó a drága, hiszen ha valakinek kifizetnek több hónapnyi kezelési díjat de az szinte semmit sem csinál, akkor megérte őt választani egy olyannal szemben aki kicsivel többet kér, de elvégzi a munkát?

Probléma esetén készségesen válaszolunk minden kérdésére, értékes tanácsokkal és észrevételekkel látjuk el. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal és keressen bennünket telefonon a 06-30-439-2124-es telefonszámon, vagy írjon nekünk e-mailt az info@tarsashaza.hu  e-mail címre.

 

Társasházkezelés - Békés Otthon Közös Képviselet

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2015

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

 • Társasházi Közös Képviselő

    Társasházi Közös Képviselő Közös Képviseletet és Társasházkezelést vállal Budapesten - Békés Otthon Közös Képviselet
  A Békés Otthon Közös Képviselet fő szolgáltatásai: Társasházi Közös Képviselet, Társasház kezelés Budapest egész területén. Közös Képviselet és Társasházkezelés témában Tanácsadási szolgáltatásunk elérhető az ország egész területén. Szolgáltatásainkra garanciát vállalunk. Ha gondja van a Közös képviselőjével vagy magas a közös költsége hívjon a - 06-30-439-2124-es telefonszámon, vagy írjon az info@tarsashaza.hu e-mail címre, illetve kérjen segítséget ide kattintva.