• Társasházi Közös Képviselő Közös Képviseletet és Társasházkezelést vállal Budapesten - Békés Otthon Közös KépviseletTársasházi Közös Képviselő Közös Képviseletet és Társasházkezelést vállal Budapesten - Békés Otthon Közös KépviseletTársasházi Közös Képviselő Közös Képviseletet és Társasházkezelést vállal Budapesten - Békés Otthon Közös Képviselet

Társasházi Pályázatok

Társasházi Pályázatok - Békés Otthon Közös KépviseletA magyarországi  lakások közel 70% -a magántulajdonban van. A tulajdonosok anyagi helyzete nem tette és teszi lehetővé, hogy a Társasházakat karban tartsák vagy felújítsák, így a Társasházak nagy része műszakilag elavult, a tető beázik, a homlokzatról a vakolat leesett, a függőfolyosók nagy részét alá kellett dúcolni… vagyis a Társasházak felújítása szükségszerű. A Kormány azért, hogy segítsen a lakosságnak a Társasház állomány felújításában különböző állami és Uniós pályázati forrásokat – Társasházi Pályázatok – biztosít a Társasházállomány megújítására.Azonban mielőtt valaki lelkesedésből vagy szükségszerűségből indulni akar a Társasházi Pályázatok egyikén érdemes áttekinteni az összes pályázati lehetőséget és az indulás feltételeit.

Társasházi Pályázatok – Otthon Melege Program

Otthon Melege Program Pályázati Feltételek

A Társasházi pályázatok keretein belül homlokzati hőszigetelésre, pince-padlás hőszigetelésre, nyílászárócserére és fűtéskorszerűsítésre kaphat a Társasház 50% vissza nem térítendő támogatást. A pályázaton csak az 1946 után épült épületek vehetnek részt. A felújítással az épületnek legalább a “C” energetikai kategóriát kell elérnie.

Minden felújításnak meg kell felelnie a legújabb TNM rendeletben meghatározott értékeknek az alábbiak szerint:
 1. Homlokzati hőszigetelés esetén kb. 15-16 cm EPS hőszigetelő lemez kerülne az épületre.Társasházi Pályázatok - Békés Otthon Közös Képviselet
 2. Pince és padlás-tető födémek szigetelése 10-12 cm kőzetgyapottal ill. hőszigetelő lemezzel.
 3. Minden homlokzati nyílászárót cserélni kell, még az újonnan beépített műanyag nyílászárókat is, ha azok nem legalább 3 rétegű üveggel és 7 légkamrás profillal készültek, mert csak ezek felelnek meg a TNM rendeletben leírt értékeknek.
 4. Villanybojler, konvektoros fűtés is cserélhető, csak kondenzációs cirkó fűtésre-vízmelegítőre, erre is 50% támogatás igényelhető, ennek a felújításnak a maradék 50%-t a lakás tulajdonosa fizeti.
Beadandó dokumentumok:
 1. Kiinduló állapot hiteles energiatanúsítványa,
 2. Tervezett állapot nem hiteles energiatanúsítványa,
 3. Megvalósítási műszaki leírás,
 4. Előzetes költségvetés,
 5. Fejlesztés előtti állapotra illetve a tervezett fejlesztési állapotra vonatkozóan készített statikai nyilatkozat az épület állékonyságáról.

2015-05-05 – Társasházi Pályázatok – Otthon Melege Program

Társasházi Pályázatok - Békés Otthon Közös KépviseletKét térségben már le is zárult a társasházak energetikai fejlesztésére kiírt pályázat, miután a jelentkezők lejegyezték a térség számára rendelkezésre álló keretet – írja az MTI a Népszabadság keddi számára hivatkozva. A cikk szerint a tízmilliárd forintos keret mintegy tizedét kiosztó Nyugat-Dunántúlon a csütörtöki indulás után 16 órával már kifogyott a rendelkezésre álló keret, míg a legnagyobb, közép-magyarországi régióban, ahol több mint kétmilliárd forintot oszthatnak ki, vasárnap délelőtt 10 órára történt meg ugyanez. A pályázaton az 1946 és 2006 között épült, 5-60 lakásos társasházak indulhatnak, például szigetelési, fűtéskorszerűsítési, megújulóenergia-hasznosítási tervekkel. A fejlesztési pénzek akár a költségek felét is fedezik.

Társasházi Pályázatok – OTP Társasházi Pályázat

 

Társasházi Pályázatok - Békés Otthon Közös KépviseletOrszágos szinten az új építésű lakások közül a többszintes, többlakásos épületek aránya 39-ről 35 százalékra csökkent, addig a teljes, mintegy 2,1 millió darabra tehető társasházi és lakásszövetkezeti lakásállománynak mintegy 50 százaléka továbbra is korszerűsítésre vár. Erre a problémára kívánja felhívni a figyelmet, egyúttal segítséget nyújtani az OTP Bank, amely március 16-án, immár hetedik alkalommal írta ki társasházi pályázatát. A lakóközösségek a felújítások révén szebbé és komfortosabbá tehetik lakóhelyüket, vagy akár csökkenthetik otthonaik rezsiköltségét is. „A pályázat célja a közösségi kezdeményezések felkarolása, a társasházak, lakásszövetkezetek szűkebb környezetének minőségi javítása, szépítése, rendezettebbé tétele, a közösségi élet kialakításhoz szükséges feltételek megteremtése, a lakóépületek és a lakók biztonságát szolgáló fejlesztések támogatása.” – fejtette ki Csonka Tibor, az OTP Business ügyvezető igazgatója. A pénzintézet idén is a környezetvédelem, közösségépítés, valamint életminőség-javítás kategóriájában hirdette meg pályázatát, amelyen a díjazottak összesen 7,8 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek el fejlesztési terveik megvalósítására. A kiíráson indulni kívánó társasházak és lakásszövetkezetek június 30-ig nyújthatják be pályázataikat.  Társasházi Pályázatok - Békés Otthon Közös KépviseletA korábbi évekhez hasonlóan a független szakértőkből álló zsűri döntéséről augusztus 11-ig értesítik a nyerteseket. “2014-ben rekordszámú, összesen 1100 társasház és lakásszövetkezet jelentkezett a kiírásra, közülük kategóriánként három-három pályázatot tudtunk díjazni” – fogalmazott Csonka Tibor, aki ismét felhívta a figyelmet, hogy a támogatásban nem részesülő pályázóknak sem kell lemondaniuk terveik megvalósításáról, hiszen a pályázati források mellett számos egyéb kedvező finanszírozási lehetőség áll rendelkezésre. A társasházi korszerűsítések, külső-belső felújítási munkák finanszírozása kapcsán elsősorban az állami kamattámogatott hitelek, illetve a lakás-takarékpénztári szolgáltatások a legnépszerűbbek. Az utóbbi konstrukció legfőbb előnye, hogy a társasházak, lakásszövetkezetek által épületenként kötött szerződésekre befizetett betétek után az állam 30 százalékos, lakásszámtól függően maximum évi 108–324 ezer forintos állami támogatást nyújt. Ennek mértéke a legalább 4, legfeljebb 10 éves megtakarítási időszak esetén mindvégig törvényileg biztosított. Emellett a megtakarítási időszakot követően akár kedvező kamatozású lakástakarék lakáskölcsön is igényelhető, a szerződéses összeg pedig bármely, közös tulajdonban lévő épületrész felújítására, korszerűsítésére felhasználható.

Társasházi Pályázatok – MOL Zöldövezet Program

 

Pályázati felhívás:

A MOL Magyarország kétfordulós pályázatot hirdet az alábbi három kategóriában:
A. kategória:
– közösségi funkciójú zöld területek létesítése, fejlesztése és rehabilitációja az ország egész területén
B. kategória:
– társasházak belső udvarainak zöldítése az ország egész területén.
C. kategória:
– közösségi kertek létesítése Budapesten.Társasházi Pályázatok - Békés Otthon Közös Képviselet
A létrehozott, felújított területnek mindhárom kategória esetében közösségi funkciókat kell ellátnia, a közösség használatára kell készülnie. A pályázat utófinanszírozott, tehát az elnyert támogatást teljes egészében a program tartalmi és pénzügyi elszámolása után kapja meg a támogatott szervezet. A kiválasztott terület kialakításának/megújításának tervét a helyi közösség bevonásával kell kidolgozni, majd pedig a munkálatokat és a terület utógondozását is a helyi közösség aktív bevonásával, részvételével kell elvégezni.

B. kategória: társasházak belső udvarainak zöldítése az ország egész területén.

1. Mire lehet pályázni?
Társasházak zárt belső udvarainak zöldítésére.

2. Kik pályázhatnak?
Magyarországon bejegyzett civil szervezetek (egyesületek és alapítványok), társasházak és lakásszövetkezetek.
A MOL az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény definícióját tekinti irányadónak arra nézve, hogy mely szervezetek pályázhatnak a meghirdetett programjain. Egy társasház (lakásszövetkezet, civil szervezet) csak egy programmal pályázhat (összesen a 3 kategóriában).

Új Széchenyi Terv portál

Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.

Budapest Főváros Honlapja

Vegye igénybe szakértelmünket a Társasházi Pályázatokkal kapcsolatban, kérje ajánlatunkat ide kattintva.

Társasházi Pályázatok - Békés Otthon Közös Képviselet

 

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2015

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

 • Társasházi Közös Képviselő

    Társasházi Közös Képviselő Közös Képviseletet és Társasházkezelést vállal Budapesten - Békés Otthon Közös Képviselet
  A Békés Otthon Közös Képviselet fő szolgáltatásai: Társasházi Közös Képviselet, Társasház kezelés Budapest egész területén. Közös Képviselet és Társasházkezelés témában Tanácsadási szolgáltatásunk elérhető az ország egész területén. Szolgáltatásainkra garanciát vállalunk. Ha gondja van a Közös képviselőjével vagy magas a közös költsége hívjon a - 06-30-439-2124-es telefonszámon, vagy írjon az info@tarsashaza.hu e-mail címre, illetve kérjen segítséget ide kattintva.