• Társasházi Közös Képviselő Közös Képviseletet és Társasházkezelést vállal Budapesten - Békés Otthon Közös KépviseletTársasházi Közös Képviselő Közös Képviseletet és Társasházkezelést vállal Budapesten - Békés Otthon Közös KépviseletTársasházi Közös Képviselő Közös Képviseletet és Társasházkezelést vállal Budapesten - Békés Otthon Közös Képviselet

Társasházak Könyvelése

Megnézem a folyószámlámat – Belépés

Amennyiben Ön ügyfelünk,a BELÉPÉS GOMBRA KATTINTVA beléphet könyvelési rendszerünkbe és on-line felületünkön keresztül megnézheti egyenlegét.

Amennyiben Ön SZÁMVIZSGÁLÓ akkor a saját egyenlegén kívül a Társasház Pénzforgalmát is megnézheti.

Bármilyen gondja van a belépéssel kérjük hívjon bennünket munkanapokon Hétfőtől –  Péntekig 9:00-18:00-ig a 06-30-439-2124-es telefonszámon vagy írjon nekünk e-mailt az info@tarsashaza.hu  címre, vagy ide kattintva jelezze a hibát felénk.

Belépési segédlet a Társasházak könyvelési rendszerébe: – a betűkön nagyítani a crl L+ billentyűkombinációval tud – .

Belépés Tulajdonosként:

 1. Kattintson a BELÉPÉS Gombra.
 2. Írja be az általunk megadott felhasználó nevét és jelszavát.
 3. Kattintson a Zöld színű Belépés gombra.
 4. Kattintson a Harmadik fülre – albetéti folyószámla
 5. Kattintson a lekérdezés gombra.
 6. Megjelenik az Ön folyószámlája, ahol minden egyes befizetést és közös költség előírást láthat, illetve minden hónapra lebontva láthat egy összesítést mely a befizetéseket és a kötelezettségeket összesítve jeleniti meg. A folyószámla végén pedig láthatja, hogy túlfizetésben ( pozitív az egyenleg) vagy fizetési késedelemben ( negatív az egyenleg ) van-e.

Belépés Számvizsgálóként:

 1. Kattintson a BELÉPÉS Gombra.
 2. Írja be az általunk megadott felhasználó nevét és jelszavát.
 3. Kattintson a Zöld színű Belépés gombra.
 4. A Tulajdonosi folyószámláját ugyanúgy tudja lekérdezni ahogy a többi tulajdonos, ezt fentebb leírva láthatja.
 5. Társasház pénzforgalmának lekérdezése:
 6. Kattintson a Hatodik fülre – Épület Pénzügyi kimutatások.
 7. Itt megjelenik újabb 6 almenü:  Bankszámlák/ Pénztár, Kiadási Listák, Bevételi Listák,Folyószámla kivonat lista, Adóslista, Havi befizetések lista. Amelyiket meg szeretné nézni, arra kattintson rá, majd Lekérdezés.
 8. Minden lista végén lát egy egyenleget, melyből megtudhatja, hogy mennyi bevétel, illetve kiadás volt az adott időszakban.
 9. A Tulajdonosok befizetéseit a Havi befizetési listában láthatja, amit vagy albetétenként vagy tulajdonosonként kérdezhet le a lekérdezés gomb megnyomásával. A listában minden tulajdonos mellett láthatja, hogy mennyi túlfizetése vagy hátraléka van az adott időszakban.

Ezeket az információkat csak a Számvizsgálók láthatják, külön a számukra beállított számvizsgálói jogosultsággal.

Jelszó módosítás:

Érdemes az első belépéskor megváltoztatni a jelszavát. Ezt a következő módon teheti meg:

 1. Kattintson a BELÉPÉS Gombra.
 2. Írja be az általunk megadott felhasználó nevét és jelszavát.
 3. Kattintson a Zöld színű Belépés gombra.
 4. Kattintson a hatodik fülre – Felhasználói adatok.
 5. Kattintson a Felhasználói adatok módosítására.
 6. Adja meg új jelszavát, majd nyomja meg a Mentés gombot.

Felhívom a figyelmét arra, hogy felhasználónevét nem tudja módosítani, csak a jelszavát. Ha elfelejtette jelszavát akkor e-mailben az info@tarsashaza.hu címen kérhet új jelszót, melyet 48 órán belül kiküldünk Önnek.

Miből is áll a Társasházak Könyvelése ?

A Társasházak Könyvelése egyszeres könnyvitellel, úgynevezett Naplófőkönyvi könyvelésével történik. Ez azt jelenti, hogy a befizetéseket és a kifizetéseket a pénz valós befizetésének  és kifizetésének napjára könyveljük.

Az egyszeres könyvvitel (vagy egyszeres könyvvezetés) egy könyvelési módszer, amely – szemben a kettős könyvvitellel – csak a pénzeszközök változásait rögzíti. A bevételek közé csak a ténylegesen befolyt, a kiadások (költségek) közé csak a ténylegesen kifizetett tételeket kell bejegyezni. Magyarországon 2004. január 1. óta társas vállalkozások nem alkalmazhatják, de az egyéni vállalkozók, alapítványok, társasházak igen.

A Számviteli törvény így ír az egyszeres könyvvitelről:

„162. § (1) Az egyszeres könyvvitelt vezető gazdálkodó a kezelésében, a használatában, illetve a tulajdonában lévő pénzeszközökről és azok forrásairól, továbbá a pénzforgalmi gazdasági műveletekről, a pénzforgalmi műveletekhez közvetve kapcsolódó, de tényleges pénzmozgást nem eredményező végleges vagyonváltozásokról, nem pénzben kiegyenlített bevételekről, ráfordításokról olyan könyvviteli nyilvántartást (pénzforgalmi könyvvitel) köteles vezetni, amely ezen eszközökben és forrásokban bekövetkezett változásokat a valóságnak megfelelően, folyamatosan, áttekinthetően mutatja. E könyvviteli nyilvántartáshoz kapcsolódóan az egyszerűsített beszámoló összeállításához szükséges, hogy a gazdálkodó az eszközökről, a forrásokról részletező nyilvántartásokat is a valóságnak megfelelően és folyamatosan vezessen.

(2) A pénzeszközökről és azok forrásairól, valamint az azokban beállott változásokról vezetett könyvviteli nyilvántartási kötelezettségnek naplófőkönyv vagy más, a követelményeknek megfelelő nyilvántartás vezetésével lehet eleget tenni. Az alkalmazott nyilvántartási rendszernek olyannak kell lennie, amely a teljes üzleti pénzforgalmat, a pénzforgalomhoz kapcsolódó, de pénzmozgással nem járó vagyon- és eredményváltozásokat az elszámolások egyezőségét biztosító formában mutatja ki.

(3) A könyvvezetés folyamatosságáért és helyességéért a gazdálkodó képviseletére jogosult személy a felelős.”

A törvény tehát nem sorolja fel az egyszeres könyvvitel által használandó nyilvántartásokat, ehelyett csak általános rendelkezéseket tartalmaz.

Az egyszeres könyvvitelt vezető gazdálkodó köteles a kezelésében, használatában vagy tulajdonában lévő pénzeszközökről és azok forrásairól, valamint a pénzforgalmi gazdasági műveletekről, a pénzforgalmi műveletekhez közvetve kapcsolódó végleges vagyonváltozásokról, és a nem pénzben kiegyenlített bevételekről és ráfordításokról nyilvántartást vezetni. Emellett, azért, hogy össze lehessen állítani az egyszerűsített éves beszámolót, részletező nyilvántartásokat kell vezetni a gazdálkodó egyéb eszközeiről és forrásairól is.

Az egyszeres könyvviteli nyilvántartás szintetikus és analitikus nyilvántartásokból tevődik össze. Ez a két nyilvántartási kategória zárt rendszert képez, vagyis, egymással szoros kapcsolatban vannak.

Naplófőkönyv – Társasházak könyvelése

Ha a gazdálkodó bankszámlaforgalma jelentős, akkor naplófőkönyv vezetése ajánlott. Egyidejűleg két rovatcsoportba kell könyvelni: pénzforgalmi rovatok (bankszámla- és pénztárrovat) és részletező rovatok. Ezek a rovatok tartalmukban megfelelnek a kettős könyvvitelben alkalmazott számláknak, de kevesebb adatot tartalmaznak.

A részletező rovatokat úgy kell tagolni, hogy az adott gazdálkodó vagy szervezet igényeinek megfeleljen, de valamennyi bevételt, költséget, kiadást be kell jegyezni. E rovatok tartalma attól is függ, hogy a gazdálkodó szervezet milyen feladatokat lát el.

A naplófőkönyvbe az adatok bejegyzése kétszeres (ami látszólag ellentmond az egyszeres könyvvitel elvének): mindig könyvelni kell a Pénztár, illetve a Bankszámla növekedés vagy csökkenés rovatát, attól függően, hogy beérkező vagy kimenő pénzekről van-e szó. Emellett a pénzmozgással együtt járhat a kötelezettségek vagy követelések állományának változása is.

Az adatokat a bizonylati fegyelem betartásával, a készpénzmozgással egyidejűleg, illetve a hitelintézeti értesítés megérkezésekor kell bejegyezni. Az egyéb pénzeszközöket érintő tételeket legkésőbb a tárgyhót követő 15-ig kell rögzíteni.

Papír alapú naplófőkönyv esetén, ha egy könyvelési időszak tételei nem férnek ki egy lapon, az oszlopokat alul összesíteni kell, és át kell vinni a következő lapra. Minden könyvelési időszak végén az utolsó tételt alá kell húzni, és zárást kell végezni (pl. „Február havi zárás”). Záráskor a pénzforgalmat nem érintő, de a beszámoló összeállításához szükséges tételeket (például: árfolyamveszteség) is könyvelni kell.

A téves bejegyzéseket át kell húzni, majd javítani, és aláírni. A naplófőkönyvet az adóhatósággal nem kell hitelesíttetni, de olvasható formában legalább 8 évig meg kell őrizni.

Ha bármilyen kérdése van a Társasházak könyvelése kapcsán kérem keressen bennünket a 06-30-439-2124-es telefonszámon vagy írjon nekünk az  info@tarsashaza.hu e-mail címre.

Társasházak könyvelése alsó

 

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2015

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

 • Társasházi Közös Képviselő

    Társasházi Közös Képviselő Közös Képviseletet és Társasházkezelést vállal Budapesten - Békés Otthon Közös Képviselet
  A Békés Otthon Közös Képviselet fő szolgáltatásai: Társasházi Közös Képviselet, Társasház kezelés Budapest egész területén. Közös Képviselet és Társasházkezelés témában Tanácsadási szolgáltatásunk elérhető az ország egész területén. Szolgáltatásainkra garanciát vállalunk. Ha gondja van a Közös képviselőjével vagy magas a közös költsége hívjon a - 06-30-439-2124-es telefonszámon, vagy írjon az info@tarsashaza.hu e-mail címre, illetve kérjen segítséget ide kattintva.