• Társasházi Közös Képviselő Közös Képviseletet és Társasházkezelést vállal Budapesten - Békés Otthon Közös KépviseletTársasházi Közös Képviselő Közös Képviseletet és Társasházkezelést vállal Budapesten - Békés Otthon Közös KépviseletTársasházi Közös Képviselő Közös Képviseletet és Társasházkezelést vállal Budapesten - Békés Otthon Közös Képviselet

Közös Képviselő

A Békés Otthon Közös Képviselet Társasházak Közös Képviselője.  Sokan a Közös Képviselő és a Társasházkezelő feladatait egyként kezelik, pedig a kettő nem ugyanaz két jogkörről és 2 feladatkörről beszélünk.

Mi is a Közös Képviselő feladata?
A Közös képviselő a Társasház tulajdonosait képviseli a közösség ügyeinek intézése során. Ebben a jogkörében eljárva elsődleges feladata az adott évre vonatkozó közgyűlési határozatok végrehajtása, vagyis azokat a rendelkezéseket kell végrehajtania amiket a Tulajdonosok a közgyűlés keretein belül határozatban rögzítenek. A Közös Képviselő ezen tevékenységét a Társasházi Törvény és a Polgári Törvénykönyv megfelelő rendelkezései szabályozzák.

Ki lehet Közös Képviselő?

A Társasházi Törvény erre vonatkozó paragrafusai kimondják, hogy Közös Képviselő lehet:

 1. Társasházban lakó tulajdonos –  ebben az esetben nem szükséges OKJ-s szakképesítés, amennyiben a tevékenységet nem üzletszerűen végzi, vagyis nem számláz kezelési díjat a Társasháznak.
 2. Egyéni vállalkozó – neki már rendelkeznie kell OKJ-s államilag elismert bizonyítvánnyal és Hatósági engedéllyel,mivel a Közös Társasházi Közös Képviselő Közös Képviseletet és Társasházkezelést vállal Budapesten - Békés Otthon Közös KépviseletKépviseletet üzletszerűen végzi vagyis számlázza a díját.
 3. Közös Képviseletet ellátó cég / Kft,Bt, Rt, stb. /- itt a cégen belül legalább 1 embernek rendelkeznie kell OKJ-s szakképesítéssel, hatósági engedéllyel, mivel üzletszerűen végzi a Közös Képviseleti tevékenység ellátását.

Mit jelent ez az Önök számára?

 1. Ha a társasházban lakó tulajdonos a Közös Képviselő, abban az esetben a szakmai felkészültség és a naprakészség nem olyan magas szintű, mint abban az esetben ha valaki rendelkezik OKJ-s bizonyítvánnyal, vagyis az elméleti tudása nem igazán megfelelő. Előnye az alacsony díjazás és általában a tulajdonostárs lelkiismeretes és vigyáz a társasház pénzére is. Hátránya, hogy nem ismeri megfelelően a Törvényi Rendelkezéseket és a Jogszabályi kötelezvényeket.
 2. Ha egyéni vállalkozó látja el a Közös Képviselő feladatait abban az esetben a szakmai felkészültség és a naprakészség megfelelő, hiszen neki rendelkeznie kell egyrészt OKJ-s szakképesítéssel, másrészt hatósági engedéllyel. Amennyiben lelkiismeretes és jó a problémamegoldó képessége, akkor érdemes ilyen személyt választani. Előnye, hogy rendelkezik a megfelelő szakmai hozzáértéssel, árai megfizethetőek  és a személyes kezelés is adott. Azonban ebben az esetben mindig kérdezze meg, hogy pontosan mennyi házat kezel az illető. Ha azt mondja több mint 15 házat, akkor érdemes olyat keresni aki kevesebbet és képes odafigyelni az Ön társasházára is. Higgye el nekünk, olyan aki 20 házat kezel egyedül, az nem tud odafigyelni minden Társasház minden igényeire és problémáira. Ott valamelyik Társasház érdekei háttérbe szorulnak.
 3. Ha a Közös Képviseletet Kft., Bt., illetve Rt., végzi akiknél előfordul, hogy 50-100-200 vagy annál több Társasházat kezelnek egyszerre. Ebben az esetben az egyik negatívum, hogy nem kell mindenkinek rendelkeznie megfelelő szakképesítéssel, ezért előfordulhat, hogy  az Ön Közös Képviselője éppen nem rendelkezik OKJ-s bizonyítvánnyal ezért nem megfelelő a szakmai felkészültsége. Ilyen cégek esetében a díjak is magasabbak és a szolgáltatás sem olyan személyre szabott, hiszen ha valaki sok házat kezel egyszerre akkor a napi problémák között hamar elveszhet.

Ha Közös Képviseleti árainkról tájékozódna, akkor kattintson ide.

Biztosan megfogalmazódott Önben, hogy milyen egy jó Közös Képviselő?
Sokan azt mondanák:

Ne emelje a közös költséget.Társasházi Közös Képviselő Közös Képviseletet és Társasházkezelést vállal Budapesten - Békés Otthon Közös Képviselet

Gondos Gazdaként óvja a Társasház vagyonát.

Elérhető legyen, ha hívja, ha nem, akkor 24 órán belül hívja vissza.

Gyorsan, szakszerűen oldja meg a felmerülő problémákat.

Részrehajlás nélkül bánjon a Tulajdonosokkal.

Egyetértek Önnel ezek mind egy jó Közös Képviselő ismérvei, azonban tulajdonosként én elsősorban azt várnám el a Közös Képviselőtől, hogy Biztosítsa az Otthonom nyugalmát, és Tartsa kézben a társasház ügyeit. Egyszóval Problémamentességet és Nyugalmat. Ehhez szükséges, hogy ismerje és tartassa be a Társasház Szervezeti és Működési Szabályzatát és Házirendjét a Társasház tulajdonosaival. Nagyon fontos az is, hogy tisztában legyen a Társasházi Törvény és Polgári Törvénykönyv társasházakra és Közös Képviseletre vonatkozó jogszabályaival. Naprakészen tudnia kell a víz,gáz, kémény, fűtés és villannyal kapcsolatos előírásokat és kötelezvényeket. Ezek ismerete mind szükséges ahhoz, hogy a Társasház problémamentesen működjön.

Mielőtt dönt a Közös Képviselő személyéről gondolja át a következőket:

Érdemes-e olcsó Közös Képviselőt választani?

Tegye fel a kérdést magának, hogy Ön saját Társasházában a Közös Képviselet által ellátandó feladatokat mennyiért vállalná el?

Ha azt mondja, hogy nincs az a pénz… Ha azt mondja, hogy jól megkérné az árát…

…akkor miért gondolja azt, hogy az aki  keveset kér az majd lelkiismeretesen és becsületesen dolgozik?

Gyanakodjon amikor valaki nagyon olcsón vállalja a Közös Képviseleti feladatok ellátását.Tegye fel magának a kérdést, hogy az majd ilyen kevés pénzért mit nyújt cserébe?

Gondoljon arra, hogy Ön is tisztességes bérért dolgozik, ezért legyen gyanús Önnek, ha valaki szinte semmi pénzt nem kér a munkájáért. Tegye fel a kérdést, hogy az aki nagyon keveset kér a Közös Képviselő feladatainak ellátásáért az majd lelkiismeretesen és szakszerűen dolgozik? Az majd szorgalmasan keresi a pályázati forrásokat? Az majd vigyázni fog a tulajdonosok pénzére?
Sokszor az olcsó a drága, hiszen ha valakinek kifizetnek több hónapnyi kezelési díjat de az szinte semmit sem csinál, akkor megérte őt választani egy olyannal szemben aki kicsivel többet kér, de elvégzi a munkát?

Ha Ön olyan Közös Képviselőt szeretne, aki biztosítja Otthona Nyugalmát és Kézben tartja Társasháza ügyeit, akkor Én vagyok az Ön embere. Kérem vegye fel velem a kapcsolatot akár  e-mailben az info@tarsashaza.hu címen vagy hívjon a 06-30-439-2124-es telefonszámon.

Személyre szabott árajánlatot ide kattintva kérhet.

Társasházi Közös Képviselő Közös Képviseletet és Társasházkezelést vállal Budapesten - Békés Otthon Közös Képviselet

Közműszolgáltatók Oldalai:

 

 

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2015

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

 • Társasházi Közös Képviselő

    Társasházi Közös Képviselő Közös Képviseletet és Társasházkezelést vállal Budapesten - Békés Otthon Közös Képviselet
  A Békés Otthon Közös Képviselet fő szolgáltatásai: Társasházi Közös Képviselet, Társasház kezelés Budapest egész területén. Közös Képviselet és Társasházkezelés témában Tanácsadási szolgáltatásunk elérhető az ország egész területén. Szolgáltatásainkra garanciát vállalunk. Ha gondja van a Közös képviselőjével vagy magas a közös költsége hívjon a - 06-30-439-2124-es telefonszámon, vagy írjon az info@tarsashaza.hu e-mail címre, illetve kérjen segítséget ide kattintva.